Miami vyrovnalo finálovú sériu vďaka triu James, Bosh a Wade

14.06.2013 Celý región

New York 14. júna (TASR) - Basketbalisti obhajcu titulu v zámorskej NBA Miami Heat vyhrali vo štvrtom zápase finále play off tohto ročníka na palubovke San Antonia Spurs 109:93 a vyrovnali stav série na 2:2 na stretnutia. Spoluhráčov k cennej výhre potiahol 33 bodmi LeBron James, ktorému nevyšiel podľa predstáv tretí zápas série, no v noci na piatok opäť exceloval.

Ku kvalitnému streleckému výkonu pridal aj 11 doskokov a Heat sú stále v hre o obhajobu titulu. Jamesovi dobre sekundovali aj ďalšie hviezdy Heat, Dwyane Wayne sa na úspechu podieľal 32 bodmi a Chris Bosh zaťažil konto súpera 20 bodmi, ku ktorým pridal 13 doskokov.

V drese domácich dal Tim Duncan 20 bodov, so zranením zadného stehenného svalu sa trápil Tony Parker (15 bodov).

Zápas číslo päť je na programe opäť v San Antoniu v noci na pondelok a následne sa tímy presunú do Miami na zápas číslo šesť.

Hostia v prvom polčase dominovali, ale v druhej štvrtine nechali texaský tím úspešnou šnúrou v jej závere vyrovnať na polčasových 49:49. Tretiu štvrtinu vyhralo Miami o 5 bodov a s prehľadom v záverečnej časti priviedlo zápas do úspešného konca.

"Myslím, že to teraz ležalo na našich pleciach. Keď všetci traja zaberieme naraz, je nás ťažko zdolať," povedal médiám po zápase James. "Všetci traja zahrali energicky aj v obrane. A samozrejme, boli veľkou súčasťou našej ofenzívnej sily," vyjadril sa kouč Miami Erik Spoelstra.

"Keď Bosh, Wade a James začnú strieľa body tak, ako to robili v tomto zápase, vždy s nimi majú súperi ťažké časy. Keď hrajú takýmto spôsobom, vy musíte odohrať perfektný zápas, aby ste mohli byť úspešní," uviedol lodivod Spurs Gregg Popovich.



play off NBA, finále - 4. zápas:

San Antonio - Miami 93:109
/stav série: 2:2/
 

Vyberte región